11 Nisan 2014 Cuma

Yeni Hobim: Amigurumi



Amigurumi kelimesini ilk duyduğumda ne olduğunu anlayamamıştım. Tabi merak ettim ve hemen araştırdım. Anladım ki amigurumi Japonların tığ ile örgü oyuncak örme sanatıymış. Yapılan oyuncakları inceledim ve '' Keşke ben de yapabilsem! '' diye de iç geçirdim. Örgü işlerinden az çok anlarım. Geçtim internetin başına ve nasıl yapıldıklarını araştırdım. Özellikle iki tane web sitesi bana çok yardımcı oldu. Bu web siteleri www.yaseminkale.com ve www.amigurumiaskina.blogspot.com. Bu sitelerdeki oyuncakları benim yapabilmem için çok çalışmam lazım çok. Yine de bir yerden başlamak lazım dedim ve ilk olarak üst resimde gördüğünüz kuşları yaptım. Aslında bunlar tavuk olacaktı ama böyle karışık  bir şey çıktı ortaya. Ama oğlum bunlardan sarı olanla uyuyor uzun süredir. Daha önce hiç oyuncak istememişti hepsini atmıştı yatağından. Şimdi bu ilginç kuş türüyle uyuyor:)



Sonra bu tırtılı yaptım. Tırtılım beğenildi. Ben de beğendim:) Tırtılı da pek sevdi benim kuzular. Sarılıp seviyorlar arada..




Son olarak gördüğünüz meyveleri yaptım. Bir de kızım çiçekleri çok sevdiği için ona çiçek yaptım. Her gördüğü çiçekle konuşuyor ve eliyle çiçekleri seviyor çünkü. Bunları da çok sevdiler. '' Anne elma elma, çiççek '' kelimelerini duymak beni daha da mutlu ediyor.

Sevdim ben bu işi. Şimdi bir ördek yapıyorum. Umarım ördeğe benzer:) Siz de çocuklarınıza yapabilirsiniz örgü biliyorsanız. Hem yapması zevkli hem de çocuklar çok seviyor bu oyuncakları. Onlara kavramları öğretmek için de ideal. Özellikle www.yaseminkale.com bu işin üstadı olmuş. Sayfasını ziyaret ederseniz yaptığı birbirinden güzel oyuncakları görebilirsiniz. İstediğiniz oyuncağı siparişte verebiliyorsunuz ayrıca. Bir de facebook'ta çok güzel paylaşımları olan ve siparişle istediğiniz oyuncağı yapan Amigurumi Dünyam' ı da şu linkten inceleyebilirsiniz  ve takibe alabilirsiniz. https://www.facebook.com/pages/Amigurumi-D%C3%BCnyam/1408660222719336?ref=profile Ayrıca www.amigurumidunyam.blogspot.com adresinden de takip edebilirsiniz. 

Yeni hobim amigurumi:) Akşam çocuklar uyuyunca ben de oyuncak örüyorum bu aralar. Beğendiniz mi amatör çalışmalarımı:) Bakalım yenilerini yapabilirsem paylaşırım yine.  Sevgilerimle..

5 yorum:

  1. Ellerınıze saglık, ne guzel vakıt bulabılıyorusnuz guzel oyuncaklar yapmıssınız elleırnıze saglık. bakarken ben bıle cok sevdım. keske benım de boyle bır maharetım olsa da cevremdekı tum cocuklara hedıye etseydım ;) el emegı goz nuru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) çocuklar sevdikçe ben de yapmak istedim sanırım. Sevgiler:)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar. Çocuklarımız için en sağlıklı oyuncaklar bu amigurimiler. Ama ben yapmasını bilmiyorum:( Dikişi daha çok sevdiğimden çocuklarıma bez bebek dikiyorum.
    Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim, sevgilerle...
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık. Benim hiç yeteneğim yok böyle şeylere, bence siz devam edin.

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık. Bende amigurumi oyuncak yapıyorum. Babaanne .anane olan ev hanımıyım.Torunlarıma yaptım önce,karşıma örnekler çıkınca yapmaya başladım. http://orgu-oyuncak.tr.gg/ ürünlerimi tanıtım sayfam.Sipariş bekliyorum..

    YanıtlaSil